Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot Rijnschip 110-135 x 11,40m

Kanaalbrug over de Somme

De kanaalbrug over de Somme is een nog te bouwen kanaalbrug waarover het in aanbouw zijnde Seine Nord kanaal over de Somme en de beschermde natuurgebieden van de Somme meren gaat lopen. Het komt ongeveer parallel aan het Canal du Nord te liggen, van de noordelijke kruissing van de rivier de Somme en het Canal du Nord bij Cléry-sur-Somme en Peronne, tot over de weg D938 ten noorden van de sluis Cléry-sur-Somme.

Sluis Oisy-le-Verger

De sluis van Oisy-le-Verger is een nog te bouwen sluis in het eveneens in aanbouw zijnde kanaal Seine Nord, in Noord-Frankrijk. Het is één van 6 sluizen die op het kanaal voor het overwinnen van het hoogteverschil gerealiseerd gaan worden.

Sluis Noyon

De sluis van Noyon is een nog te bouwen sluis in het eveneens in aanbouw zijnde kanaal Seine Nord, in Noord-Frankrijk. Het is één van 6 sluizen die op het kanaal voor het overwinnen van het hoogteverschil gerealiseerd gaan worden.

Luik

De Maas stroomt door de stad van Luik. Vele bruggen die hier over de Maas liggen, zijn in de donkere avonduren rijkelijk verlicht.