Overslaan en naar de inhoud gaan

Pont canal de la Somme

De kanaalbrug over de Somme is een nog te bouwen kanaalbrug waarover het in aanbouw zijnde Seine Nord kanaal over de Somme en de beschermde natuurgebieden van de Somme meren gaat lopen. Het komt ongeveer parallel aan het Canal du Nord te liggen, van de noordelijke kruissing van de rivier de Somme en het Canal du Nord bij Cléry-sur-Somme en Peronne, tot over de weg D938 ten noorden van de sluis Cléry-sur-Somme.

Sluis Oisy-le-Verger

De sluis van Oisy-le-Verger is een nog te bouwen sluis in het eveneens in aanbouw zijnde kanaal Seine Nord, in Noord-Frankrijk. Het is één van 6 sluizen die op het kanaal voor het overwinnen van het hoogteverschil gerealiseerd gaan worden.

Sluis Allaines

De sluis van Allaines is een nog te bouwen sluis in het eveneens in aanbouw zijnde kanaal Seine Nord, in Noord-Frankrijk. Het is één van 6 sluizen die op het kanaal voor het overwinnen van het hoogteverschil gerealiseerd gaan worden.

Catigny

De sluis van Catigny is een nog te bouwen sluis in het eveneens in aanbouw zijnde kanaal Seine Nord, in Noord-Frankrijk. Het is één van 6 sluizen die op het kanaal voor het overwinnen van het hoogteverschil gerealiseerd gaan worden.

Sluis Noyon

De sluis van Noyon is een nog te bouwen sluis in het eveneens in aanbouw zijnde kanaal Seine Nord, in Noord-Frankrijk. Het is één van 6 sluizen die op het kanaal voor het overwinnen van het hoogteverschil gerealiseerd gaan worden.

Canal Seine Nord

Het canal Seine Nord is een kanaal in bouwfase in noord Frankrijk. Het is grofweg een nieuw Canal du Nord. Het Seine Nord kanaal gaat de rivier de Seine, via de Oise verbinden met de Franse Schelde. 

Het kanaal van 107 kilometer lang maakt het ook noodzakelijk om 62 wegen en spoorwegen het kanaal te laten kruissen. Dit kan met bruggen of tunnels onder het kanaal door.